ГоловнаПолітика

Аваков: конфлікт із Порошенком виник через різні цілі, але нам стало розуму піти на компроміси

"Ми досягли багатьох правильних для країни цілей разом".

Аваков: конфлікт із Порошенком виник через різні цілі, але нам стало розуму піти на компроміси
Фото: Макс Левин

Розбіжності між міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим і Президентом Петром Порошенком виникли на підставі різних проголошених цілей. Про це в інтерв'ю LB.ua розповів сам Аваков.

"Наші розбіжності з Петром Олексійовичем почалися з того, що у нас з ним різні партійні структури і, відповідно, різні проголошені цілі. Наші політичні сили на певному етапі уклали альянс, підписали коаліційну угоду. Яка потім зазнала певної трансформації - коли була атака на Арсенія Яценюка і його уряд.

Атака неадекватна, атака інспірована. Атака, в якій застосували негідні методи, про які пан Онищенко говорив публічно. І ми всі бачили оплачену кампанію в ЗМІ, ми все бачили капліних і барн, які влаштовували, так би мовити, психічні атаки. Атака на команду, яка на той момент не мала політичного досвіду, щоб захищатися. І яка 90% своїх зусиль направляла на стабілізацію всередині країни", - зазначив Аваков.

"Ми були атаковані, і Яценюк пішов у відставку. У Яценюка і в нас вистачило розуму не розвалювати державність, як це було під час конфлікту Ющенко-Тимошенко, за участю того-таки Порошенка, у 2005 році. У нас вистачило розуму піти на певні компроміси. У рамках цих компромісів ми працюємо і зараз. Такий компроміс дозволив нам досягти дуже серйозних результатів. У тому ж альянсі з Порошенком. Це факт - ми досягли багато правильних для країни цілей разом, можливо, якраз за рахунок того, що різні і створювали баланс у владі. Наша коаліція - одна з найбільш тривалих в історії українських парламентів", - додав голова МВС.

При цьому він зазначив, що як голова МВС вважає за необхідне розслідувати історію з дискредитацією Яценюка в кримінальній площині.

"Тому ми порушили відповідну кримінальну справу - за фактом публікації книги Онищенка. Справу негайно забрали з провадження МВС, оскільки є конфлікт інтересів, у прокуратуру. І там вона повільно вмирає", - розповів Арсен Аваков.

Докладно читайте в повній версії інтерв'ю "Арсен Аваков: «Мені не можна запропонувати щось, що суперечить моїм правилам, - пошлю будь-кого»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram