ГоловнаПолітика

​Клімкін про відставку Аласанії: подібна ситуація за два місяці до виборів - це на голову не налазить

Міністр вважає, що наглядова рада НСТУ повинна озвучити претензії до Аласанії і винести їх на обговорення.

​Клімкін про відставку Аласанії: подібна ситуація за два місяці до виборів - це на голову не налазить
Глава МИД Украины Павел Климкин
Фото: пресс-служба президента

Міністр закордонних справ Павло Клімкін прокоментував рішення наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) достроково розірвати контракт з головою правління телекомпанії Зурабом Аласанією.

"Подібна ситуація за два місяці до виборів - це, вибачте, на голову не налазить", - написав міністр на своїй сторінці у Фейсбуці.

Клімкін наголосив, що знає Аласанію "як класного журналіста і справжнього патріота".

Він вважає, що наглядова рада НСТУ перед прийняттям рішення щодо Аласанії мала озвучити претензії до нього і ці претензії мусили стати предметом суспільного обговорення, оскільки йдеться про "суспільне" мовлення.

Нагадаємо, 31 січня наглядова рада НСТУ достроково розірвала контракт з Аласанією. За інформацією ЗМІ та за словами самого Аласанії, в порядку денному засідання питання про відставку глави правління не було. Однак пізніше з'ясувалося, що на Аласанію написала скаргу профспілка.

Тимчасовим главою НСТУ призначили Миколу Чернотицького.

Аласанія очолював НСТУ з 15 травня 2017 року до 31 січня 2019 року. Він також керував Національною телерадіокомпанією України, на базі якої була створена НСТУ, з березня 2014 року по листопад 2016 року. Тоді він пішов у відставку за власним бажанням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram