ГоловнаЕкономікаДержава

Місія МВФ сьогодні розпочинає роботу в Україні (оновлено)

За її результатами очікується отримання чергового траншу в межах програми stand-by.

Місія МВФ сьогодні розпочинає роботу в Україні (оновлено)
Фото: premiumtimesng.com

Сьогодні, 21 грудня, в Україні розпочала роботу місія Міжнародного валютного фонду, за її результатами очікується отримання на початку 2021 року чергового траншу в межах програми stand-by.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час розмови з головою Європейського банку розвитку і реконструкції (ЄБРР) Оділь Рено-Бассо, повідомляє пресслужба Офісу президента.

Зеленський зазначив, що до кінця року портфель проектів ЄБРР в Україні може досягти 900 млн євро. Він також подякував Рено-Бассо за інвестиції в Україну, незважаючи на світову економічну кризу.

Сторони також обговорили хід реформ в Україні.

"Цього року ми прийняли закон про ринок землі, почали реформу податкової та митної служб, підписали перші концесійні договори, активно проводимо "малу" приватизацію і цифровізацію всіх державних послуг", - зауважив Зеленський.

Оновлено. Через коронавірусні обмеження місія працюватиме у форматі онлайн-зв'язку, повідомив  голова НБУ Кирило Шевченко.

"Щойно місія МВФ розпочала свою роботу в Україні для перегляду угоди співпраці stand-by. Через COVID-19 місія працюватиме у форматі онлайн-звязку. Спільно з колегами з Офісу Президента та Кабінету Міністрів сьогодні обговорюємо основні економічні події з часу затвердження програми МВФ у червні та ключові питання її першого перегляду", - написав він у фейсбуці.

Шевченко зазначив, що Нацбанк  продовжує обраний курс на режим інфляційного таргетування, гнучкий валютний курс, покращення корпоративного управління та зниження рівня непрацюючих кредитів.

"Отже, до роботи з місією МВФ ми готові. Плануємо цього тижня ряд зустрічей з експертами МВФ. Робота місії продовжиться також у січні 2021 року. Співпраця з МВФ – це беззаперечна основа для підтримки стабільності нашої країни у складні часи пандемії. Реалізація програми stand-by дасть змогу забезпечувати макроекономічну стабільність, необхідну для впевненого та безперервного відновлення української економіки", - додав голова НБУ.

Нагадаємо, раніше в НБУ заявили, що виконали усі структурні маяки для отримання кредиту МВФ.

У листопаді Зеленський провів переговори з директором-розпорядником МВФ Крісталіною Георгієвою, після яких заявив, що представники України та Фонду спільно працюють, щоб якнайшвидше прийняти місію у Києві.

Георгієва зі свого боку зазначила, що перегляду програми МВФ щодо України має передувати повне взаєморозуміння у кроках.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль розраховує на отримання Україною чергового, другого кредитного траншу МВФ в рамках програми stand by у лютому-березні 2021 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram