ГоловнаЕкономікаДержава

Російська нафта почала надходити з "Мозиря" в "Дружбу"

Якісні показники нафти відповідають нормі.

Російська нафта почала надходити з "Мозиря" в "Дружбу"
Фото: www.profi-forex.org

Якісна нафта з лінійно-виробничої диспетчерської станції "Мозир" ВАТ "Гомельтранснафта Дружба" почала надходити в систему нафтопроводів "Дружба" в українському напрямку. Про це повідомили в "Укртранснафті", пише "Інтерфакс-Україна".

"О 14:17 кв з ЛВДС "Мозир" почала надходити нафта з якісними показниками, відповідними нормі, в систему нафтопроводів "Дружба" в напрямі України для подальшого її транспортування в країни ЄС", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, на тлі нафтового форс-мажору в Білорусі "Укртранснафта" 25 квітня 2019 року вимушено призупинила транзит нафти магістральним нафтопроводом "Мозир-Броди" (МН "Дружба").

Кондиційна російська нафта нафтопроводом "Дружба" почала надходити на територію Білорусі вдень 2 травня після того, як 30 квітня країна повністю зупинила прокачування для витіснення забрудненої органічними хлоридами нафти з російської і білоруської ділянок нафтопроводу "Дружба".

Сьогодні, 6 травня, "Бєлнафтохім" повідомив про надходження "чистої" російської нафти на ЛВДС "Мозир" ВАТ "Гомельтранснафта Дружба".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram