ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін спростив модернізацію електромереж низької та середньої напруги

Це зроблено, щоб посприяти розвитку і посиленню потужності електромереж.

Кабмін спростив модернізацію електромереж низької та середньої напруги
Фото: ДТЕК Київські електромережі

На реконструкцію або технічне переоснащення ліній електричних мереж, трансформаторних підстанцій і об'єктів інженерно-транспортної інфраструктури напругою не вище 10 кВ більше не потрібен дозвіл від Державної архітектурно-будівельної інспекції України (ДАБІ).

Про це повідомляють у прес-центрі Кабміну.

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до переліку будівельних робіт, які не потребують документів, що дають право на їх виконання, і після закінчення яких об'єкт не підлягає прийняттю в експлуатацію.

Згідно з цими змінами, тепер не потрібен дозвіл Державної архітектурно-будівельної інспекції України для реконструкції або технічного переозброєння електричних мереж напругою до 10 кВ включно.

Зміни набули чинності 23 березня цього року.

"Навантаження на електричні мережі зростає в рази. Тому для їх розвитку, а також для посилення їх потужності було ініційовано внести роботи з реконструкції та технічного переоснащення електромереж до 10 кВ до переліку будівельних робіт, які можна виконувати без дозволу ДАБК. Це своєю чергою прискорить приєднання нових споживачів електроенергії до мереж, а також забезпечить відповідну якість електропостачання для таких споживачів", - повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Нагадаємо, наприкінці березня 2019 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову, що полегшує умови ведення бізнесу і підвищить позиції України в рейтингу Doing Business.

Документ спрощує процес приведення статутів наявних ТОВ відповідно до закону "Про товариства з обмеженою відповідальністю". Постанова вводить єдиний і прозорий порядок присвоєння поштових адрес об'єктам будівництва та об'єктам нерухомого майна, раніше така процедура була відсутня і вирішувалася чиновниками в "ручному режимі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram