ГоловнаЕкономікаБізнес

Кабмін спростив реєстрацію ТОВ і присвоєння адрес об'єктам будівництва

Зміни спростять умови ведення бізнесу.

Кабмін спростив реєстрацію ТОВ і присвоєння адрес об'єктам будівництва
Фото: Макс Требухов

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, що полегшує умови ведення бізнесу і підвищить позицій України в рейтингу Doing Business. Про це повідомило Міністерство економічного розвитку і торгівлі.

Документ спрощує процес узгодження статутів ТОВ із Законом "Про товариства з обмеженою відповідальністю".

"Завдяки цьому реєстрація ТОВ займатиме три хвилини, а засновники зможуть онлайн вибирати той тип статуту, який їм підходить", - пояснили в МЕРТ.

Кабмін також дозволив банківським установам отримувати інформацію з державних реєстрів про осіб, які звертаються по отримання кредитів - раніше такої можливості не було на законодавчому рівні. Інформація з держреєстрів спростить банкам прогнозування зобов'язань і знизить ризикованість кредитних операцій. Очікуваним результатом ухвалення постанови стане зменшення вартості кредитування.

Постанова вводить єдиний і прозорий порядок присвоєння поштових адрес об'єктам будівництва та об'єктам нерухомого майна, раніше такої процедури було, чиновники вирішували все в "ручному режимі".

Також документ запускає новий електронний сервіс для реєстрації готовності об'єкта будівництва в експлуатацію, удосконалює екологічний контроль, спрощує імпорт автозапчастин.

Нагадаємо, 2018 року Україна піднялася на п'ять позицій в рейтингу інвестиційної привабливості Doing Business.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram