ГоловнаЕкономікаФінанси

Кабмін змінить систему виплати субсидій готівкою

У Мінсоцполітики допустили повернення безготівкових субсидій тим, хто мав прострочення з проплатами.     

Кабмін змінить систему виплати субсидій готівкою
Фото: ukrafoto

У разі, якщо субсідіант допускав прострочення в оплаті житлово-комунальних послуг отримуючи монетизовану субсидію, то на наступний період субсидія буде призначатися в безготівковій формі.

Такі зміни готують в Кабміні, заявив міністр соціальної політики Андрій Рева на брифінгу, передає Інтерфакс-Україна.

Міністр нагадав, що натепер субсидія не призначається, якщо в домогосподарства є місячне прострочення за ЖКП, а після того, як прострочення погашене, субсидію можуть відновити.

"Я думаю, що ми внесемо зміни, і той, хто допускав прострочення з проплатами, маючи на руках гроші, які їм виплатили, будуть протягом наступного року отримувати субсидію вже в безготівковій формі", - сказав він на брифінгу у вівторок у Києві.

Андрій Рева додав, що якщо по закінченню цього періоду виплати нормалізуються, то субсідіант зможе знову перейти на грошову форму.

На думку міністра, така система дасть можливість установити ефективні відносини з субсідіантами.

Крім того, міністр зазначив, також планується регламентувати, що якщо несплата буде пов'язана з донарахуваннями по газу у зв'язку з рішенням суду, то такі прострочення не враховуватимуться при призначенні субсидії.

Програма монетизації субсидій в Україні діє як спосіб допомоги вразливим верствам населення. Зекономлені завдяки ефективному споживанню ресурсів гроші залишатимуться у споживачів.

Нагадаємо, з 1 січня в Україні запустили безготівковий механізм монетизації субсидій. Незабаром після цього було прийнято "політичне рішення", щоб тих людей, яким субсидія призначена з жовтня, перевести на грошові розрахунки в готівковій формі.

6 лютого Кабінет міністрів схвалив старт виплати субсидій готівкою з березня 2019 року.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram