ГоловнаЕкономікаБізнес

З аеропорту Полтави вирушив перший міжнародний рейс

Чартерний рейс виконала авіакомпанія SkyUp Airlines.

Фото: adm-pl.gov.ua

26 березня з аеропорту Полтави вирушив перший міжнародний рейс.

Чартерний рейс за маршрутом Полтава - Шарм-ель-Шейх (Єгипет) виконала авіакомпанія SkyUp Airlines, пише місцеве видання "Полтавщина".

Літак Boeing 737-700 зі 149 пасажирами вилетів о 13:10.

Фото: adm-pl.gov.ua

Місцева влада припускає, що чартерні рейси з Полтави згодом стануть регулярними. На 2 травня заплановано перший рейс в турецьку Анаталію.

Згодом літаки в Єгипет планують відправляти щовівторка, в Туреччину - щочетверга.

Фото: adm-pl.gov.ua

Фото: adm-pl.gov.ua

Фото: adm-pl.gov.ua

На сайті Полтавської ОДА сказано, що на відновлення аеропорту в Полтаві витратили 68 млн гривень. Ремонтували злітно-посадкову смугу, світлосигнальне обладнання, будівлю аеровокзалу.

Необхідно ще близько 90 млн гривень на закупівлю діайсера (машина для обробки літаків рідиною проти зледеніння), пожежного автомобіля та відновлення посадкової смуги.

Нагадаємо, що аеропорт "Полтава" отримав статус міжнародного в грудні 2017 року. Влітку 2018 року аеропорт прийняв перший міжнародний рейс.

Аеропорт "Полтава" збудували в 50-60-х роках ХХ століття. Новий пасажирський термінал звели 1985 року. Аеропорт розташований на земельній ділянці 214 га, за 7 км на північний захід від Полтави, поруч з автотрасою Київ - Харків - Довжанський.

Аеропорт має на балансі пасажирський термінал загальною площею близько 5 тис. кв. м і проектною пропускною потужністю 400 пасажирів на годину.

В аеропорту є злітно-посадкова смуга завдовжки 2550 м і завширшки 42 м, обладнана світлосигнальна система посадки літаків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram