ГоловнаЕкономікаБізнес

Компанія "Мотор Січ" скасує рейс "Київ - Львів - Ужгород" з 10 травня (оновлено)

Рейс пропрацював трохи менш ніж три місяці.

Компанія "Мотор Січ" скасує рейс "Київ - Львів - Ужгород" з 10 травня (оновлено)
Фото: Центр транспортных стратегий

Запорізька компанія "Мотор Січ" має намір скасувати рейс "Київ - Львів - Ужгород" з 10 травня. Про це повідомила представниця авіакомпанії агентству "Українські новини".

За даними системи бронювання, замовити квитки на згаданий вище рейс неможливо після 10 травня. В авіакомпанії пояснили, що з цієї дати рейс не виконуватиметься.

Інших подробиць представниця не повідомила. На запитання про можливе відновлення рейсу в майбутньому вона відповіла, що "все можливо".

Рейси за маршрутом "Київ - Львів - Ужгород" здійснюються по п'ятницях. Літак вилітає з Києва (міжнародний аеропорт "Київ" імені Ігоря Сікорського) о 10:00 і прибуває до Львова об 11:15. Після цього він вилітає зі Львова о 12:30 і прибуває до Ужгорода о 13:00.

Оновлення. Міністр інфраструктури Володимир Омелян прокоментував у Фейсбуці ситуацію з аеропортом і пообіцяв знайти зручне рішення і для авіакомпанії, і для пасажирів.

"Зліт/посадка в аеропорту Ужгорода можлива тільки із заходом на територію Словаччини. Так сталося, тому що коли авіацію вважали транспортом для багатих або взагалі неперспективною, в іншому торці злітної смуги місцеві чиновники побудували приватні будинки. Дивом не забудували всю смугу. Не встигли. Після вступу Словаччини в ЄС і НАТО дозвіл на заходження в її повітряний простір регулюється вже не тільки двосторонніми, але і цими міжнародними структурами", - написав Омелян.

За його словами, для забезпечення регулярного авіасполучення Міністерство інфраструктури провело низку переговорів - на рівні міністерств транспорту, оборони, Державіаслужби, прем'єр-міністрів і президентів. Найближчим часом буде підписано остаточну угоду.

"З боку авіакомпанії «Мотор-Січ» абсолютно адекватні вимоги: комерційна окупність рейсів, реклама цього напрямку. Тому зараз керівництво області, міста та аеропорту, а також депутати, які дійсно вболівають за рідний край, докладуть усіх зусиль, щоб вибудувати ефективний механізм співпраці. Ба більше, знайдуть рішення для зручності авіакомпанії і пасажирів рейсів. І в цьому ми їм теж допомагаємо", - додав Омелян.

Нагадаємо, авіакомпанія "Мотор Січ" відкрила рейс "Київ - Львів - Ужгород" з 15 березня 2019 року. Це був перший рейс аеропорту "Ужгород" після трирічної перерви.

Причиною перерви стало те, що 16 червня 2016 року минув термін дії міжурядової угоди між Україною і Словаччиною про передачу відповідальності за забезпечення обслуговування повітряного руху та експлуатацію аеропорту "Ужгород". Річ у тім, що аеропорт "Ужгород" розташований у безпосередній близькості до словацького кордону - для зльоту і посадки в Ужгороді літаки повинні заходити в повітряний простір Словаччини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram