ГоловнаКультура

Глава Держкіно: нас зрозуміють, якщо відмовимося від зйомок фільму заради будівництва лікарні

Марина Кудерчук вважає, що зараз пріоритетним є фінансування медичної сфери, а не культурної.

Глава Держкіно: нас зрозуміють, якщо відмовимося від зйомок фільму заради будівництва лікарні
Марина Кудерчук
Фото: Запорожская облгосадминистрация

Глава Державного агентства України з питань кіно Марина Кудерчук переконана, що під час пандемії коронавірусу пріоритетним є фінансування медичної, а не культурної сфери.

"Впевнена, кожен свідомий українець готовий пожертвувати багато чим заради здоров'я близьких, друзів і колег у період світової боротьби коронавірусом. Ми всі вже жертвуємо. Впевнена, з розумінням поставляться до ситуації, коли ми будемо змушені тимчасово відмовитися від виробництва фільму заради будівництва лікарні або допомоги хворим і особливо лікарям", - написала вона у фейсбуці.

"Але ми все повинні чітко розуміти, де можемо економити, а чіпати категорично не можна. Спасибі всім за слушні поради та ідеї", - додала Кудерчук і попросила користувачів писати їй у коментарях або в особистих повідомленнях свої міркування щодо подолання кризи.

Нагадаємо, 19 березня представники української кіноіндустрії звернулися з відкритим листом на адресу народного депутата від "Слуги народу" Павла Сушка, який працює в парламентському комітеті з питань гуманітарної та інформаційної політики. У цьому листі заявляється, що українська кіноіндустрія з початку 2020 року недоотримує гроші з державного бюджету. Причина, згідно з документом - не затверджений Мінфіном і не підписаний Міністерством культури паспорт бюджетної програми КПКВК 3806030.

25 березня Мінфін запропонував наполовину урізати витрати на культуру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram