ГоловнаКультура

В ЄС закликали Netflix і інші стрімінгові платформи не показувати відео у високій роздільній здатності через карантин

Це сприятиме уникненню перевантаження інтернет-інфраструктури.

В ЄС закликали Netflix і інші стрімінгові платформи не показувати відео у високій роздільній здатності через карантин
Фото: netflix.com

Єврокомісар Тьєррі Бретон закликав Netflix та інші стрімінгові платформи не показувати відео високої роздільної здатності через карантин, який був введений у багатьох країнах через коронавірус. Користувачі таким чином перевантажують місцеві інтернет-мережі, пише "Новая газета".

Бретон провів телефонну розмову з гендиректором Netflix Рідом Гастінгсом і закликав людей і компанії використовувати стандартне розширення для перегляду відео. На його думку, це забезпечить доступ до інтернету для всіх користувачів і не буде перевантажувати інтернет-інфраструктуру.

"Стрімінгові платформи, телеком-оператори і користувачі: ми всі несемо спільну відповідальність за те, щоб інфраструктура інтернету функціонувала під час нашої битви з коронавірусом", - повідомив він.

Як пише CNN, Netflix вже погодилася з цією пропозицією влади ЄС і почала регулювати якість відеопотоків згідно з пропускною спроможністю мережі.

Нагадаємо, в Італії та інших країнах через карантин деякі сервіси дозволяють оформляти безкоштовну передплату до кінця карантину, а в легальному інтернет-доступі збільшилася кількість електронних книг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram