ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ створює мобільні бригади для перевірки підозр на коронавірус

Швидка допомога буде виїжджати тільки до важкохворих.

МОЗ створює мобільні бригади для перевірки підозр на коронавірус
Фото: Lb.ua

Міністерство охорони здоров'я створює мобільні бригади для перевірки підозр на коронавірус. Вони будуть виїжджати за місцем проживання хворих і брати зразки для лабораторного тестування.

Про це на брифінгу в п'ятницю розповів заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

"Я доручив створити всім при районних лікарнях мобільні бригади, які складатимуться з медичних працівників", - повідомив він.

Мобільні бригади будуть приїжджати за викликом сімейного лікаря для забору зразків у людей із підозрою на коронавірусну інфекцію.

"Насамперед при появі симптомів алгоритм такий: ви повинні набрати свого сімейного лікаря або медичного працівника, з яким ви контактуєте, щоби визначити подальшу тактику. Якщо буде необхідне тестування, сімейний лікар розповість, як працює алгоритм і як мобільна бригада приїде і забере зразки, а також дасть поради щодо подальшого лікування", - сказав він.

Лише у разі ургентного стану за хворим виїде швидка допомога.

"Ми повинні зрозуміти, що госпіталізація буде відбуватися тільки для важких випадків і випадків середньої тяжкості, щоби надавати медичну допомогу цілодобово під наглядом лікаря в обладнаній лікарні, де забезпечено проведення реанімаційних заходів", - сказав санлікар.

Нагадаємо, що станом на ранок 27 березня в Україні виявили 218 випадків коронавірусної хвороби. П'ятеро людей померли, четверо вилікувалися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram