ГоловнаБлогиБлог Олени Задорожної

Полтавщина провела в останню путь загиблих під Дебальцевим

Сьогодні полтавці прощалися з двома героями, які загинули 9 листопада на Сході. Двоє міліціонерів другого взводу другої роти батальйону "Полтавщина" - 29-ти річний Віталій Кузьменко та 24-річний Олександр Матійчук, загинули під час обстрілу позицій на Донеччині.

Фото: Прес-служба МВС України в Полтавській області

Під ворожу "роздачу" потрапили ті самі міліціонери, які у вересні активно протестували проти призначення командиром батальйону Іллі Киви. Батальйон "Полтавщина", який він очолив, було сформовано через обєднання батальйону «Полтава» та підрозділу «Мирний». Загиблі бійці були серед тих, хто відмовився писати рапорт і перейти до об'єднаного батальйону. Крім того ці хлопці не захотіли їхати разом з новопризначеним комбатом, який нині з іншими правоохоронцями перебуває під Маріуполем, тому пропустили свою чергу ротації і на Донеччину відправилиися зі своїм ротним Сергієм Сапою. Тим більш дивним виглядає коментар Іллі Киви, який він дав місцевому інтернет-сайту "Полтавщина", з якого виходить, що міліціонери ледь не самовільно поїхали на Донеччину.

— Друга рота знаходилася під Дебальцево і підпорядковувалася невідомо кому. Старшим групи був командир 2 роти Сергій Сапа, який, до речі, до цього їхав до Києва і говорив, що не буде воювати під моїм керівництвом. Виявилося, що наші хлопці потрапили під мінометний обстріл і знаходилися там, де не повинні були. Але моя позиція чітка — вони загинули, як герої, а щодо Сергія Сапи, то я вже написав рапорт з вимогою звільнити його з органів внутрішніх справ.

Сам Сергій Сапа, за інформацією полтавських волонтерів, отримав важку контузію, але їхати на лікування відмовився, мотивуючи свій вибір тим, що хоче лишитися з хлопцями.

Ще один правоохоронець, Сергій Долгополов з Гадяча того ж дня отримав важкі осколочні поранення, опіки та контузію. Його вже прооперували у Харкові і перевезли до Полтави, ближче до рідних. На жаль є проблеми з пораненим оком, йдеться про можливе протезування. Попри те, що долею хлопця та родинами загиблих опікується Полтавський Батальон Небайдужих, молодому чоловікові, батькові двох дітей, знадобиться підтримка під час реабілітації, в тому числі фінансова.

Номер картки дружини пораненого бійця: 4405 8850 0904 2976 - Довгополова Зоя Іванівна.

Олена Задорожна Олена Задорожна , психолог, PR-консультант
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram