Імітація військово-політичного керівництва

Наводжу найбільш яскраві свідчення імітації бурхливої управлінської діяльності осіб, обтяжених високими державними обов'язками.

Фото: EPA/UPG

Важке поранення на сцені Майдану пам'ятаєте? Ультиматуми по Криму на скільки там годин, такі ж грізні "стрясання повітря" по Сходу? Антитерористична операція, яка то починалася, то призупинялася, точку в системі координат якої важко визначити навіть придворним фахівцям пера.

"Не дамо!... Не допустимо ! ...Не дозволимо...!"

І ось сьогодні новий перл: "Формуємо підрозділи територіальної оборони!" Звучить то як! "Згідно мобілізаційного плану, який повинен знати кожен голова адміністраціі у своєму регіоні!"

Для тих, хто не знає, це такий собі рімейк організації "Руху опору", який "... діє разом з армією..", взятий на озброєння одним рейтинговим кандидатом у Президенти.

Проте піар піаром, але чи справді найголовніше питання сьогодення - саме організація підрозділів територіальної оборони? На особливий період така область як Львівська формує аж... батальйон територіальної оборони. Ось яка в нас тепер глобальна задача для голів ОДА поставлена (саме вони у нас визначені за керівників цих підрозділів)! До речі, поставлена вона була давно, отже піарникам з Банкової слід було б і матчастину знати. Чи зможе один батальйон на рівні 400-500 мобілізованих цивільних змінити істотно ситуацію в кожному регіоні? Думаю відповідь зайва. Це як у приказці: "Війна дурня, головне маневри".

Переконаний, з Верховного Головкому приклад бере і міністр оборони, Генштаб, керівництво міліцейських та інших силових підрозділів. А що? Їм не можна чи що?

Коли ж нарешті вище військово-політичне керівництво займеться не імітацією, а реальною роботою з генералітетом, зачисткою п'ятої колони в Генштабі, приміром. Реальною логістикою усіх військових та міліцейських з'єднань. Коли Верховний Головком осягне необхідність видачі наказів на реальні дії з застосуванням зброї в зоні диверсійних операцій? Опуститься на рівень полковників відповідних передових з'єднань врешті-решт? Чи на ділі забезпечить матеріально-технічну частину? Поцікавиться, чому досі не перекинутий ряд боєздатних частин в зону ймовірних бойових дій і хто в цьому винен?

Сподіваюсь, я не один, що ставить собі подібні питання...

Олександр Ганущин Олександр Ганущин , Голова Львівської обласної ради (2015-2020)
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram