«Оставь надежду всяк в суда входящий»

Солом'янський суд, 5 справ - 5 арештів на місяць або два. Так звана Феміда зняла пов'язку, щоб легше було виконати волю з Пантеону по вулиці Банкова. Позакривали в СІЗО 6 осіб, так чи інакше затриманих на вул. Грушевського - хто повертався з гостей і пройшов повз Грушевського, бо так додому коротше; хто прийшов подивитися на власні очі на події, які розгорталися; хто, будучи представником преси, ризикував життям аби відтворити картинку того, що коїлося там...

Фото: Александр Рудоманов

Не допомогли заяви народних депутатів про взяття на поруки.

Не допомогла активність захисту, який в декілька питань розбивав позицію слідчого, вимагаючи останнього відповідати майже на кожне питання: «таких доказів на сьогодні немає..»

Рішення, зрозуміло, один в один, написані однією особою - просто зачитувані різними суддями. Інколи було помітно, що суддя в перший раз читає текст і не з першого разу вірно вимовляє прізвища, назви вулиць.

І ще. Тільки не треба казати, що у судді (прокурора, слідчого) немає вибору. Можна було захворіти, підслизнутися перед входом до суду, піти у відпустку за свій рахунок (якщо треба, навіть одружитися для цього), звільнитися... Все зробити, аби не марати в ЦЕ руки. Вибір є. І цим вибором скористалася голова Оболонського суду, в суді якої вчора затриманих студентів відпустили під домашній арешт, а сьогодні вона подала заяву про відставку. Отже, вибір є завжди. Вони його не використали.

Наталія Агафонова Наталія Агафонова , Народний депутат України
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram