Спецтема
Коррупция - СТОП!

Киев. Нарушение закона при вынесении приговора

LB.ua публикует письмо двоюродной сестры осужденного Савенко А.А, а также копию апелляции к приговору, вынесенному Соломенским районным судом города Киева. Оба документа - о нарушениях закона, имевших место во время судебного разбирательства, и необоснованности решений, вынесенных судом.

Мій двоюрідний брат, Савенко Олександр Антонович, 1965 р.н., в даний момент знаходиться в СІЗО м.Києва, на протязі семи років безрезультатно бореться з нашим правосуддям, гаючи час та нерви, свої та своїх рідних, що можна назвати "знущання часом над людиною".

В лютому 2005р. Солом'янським районним судом м.Києва (суддя Скорик М.В.) була відкрита кримінальна справа 1-2/11 за обвинувачуванням Савенка О. А. у вчиненні злочинів, передбачених ч.4 ст.190, ч.3. ст.28, ч.2 ст.209 КК України. 28 вересня 2005р. його було заарештовано. 14.05.2007р. постановою Солом'янського районного суду, а саме суддею Скорик М.В. було змінено міру запобіжного заходу за браком доказів та сімейними обставинами Савенка О.А., але в 2009р. було змінено склад суду, головуючою якого стала Губко А.О., яка безпідставно змінює міру запобіжного заходу на взяття під варту (мало місце вплив прокуратури, яка сфабрикувала дану справу), хоча за цей час не з'явилось жодних нових фактів чи доказів по справі.

Справа весь час розглядалась з багатьма порушеннями, зокрема, несвоєчасний розгляд справи, не забезпечення явки всіх свідків, невідповідність висновків суду фактичним обставинам справи, штучно створені обставини, відповідно до яких позивачка є потерпілою в кримінальній справі, необгрунтовані докази, судові засідання без участі захисника, невчасне ознайомлення з матеріалами справи, запізнення вручення вироку (24 лютого 2011р., тобто судове слідство тривало 6 років, було винесено вирок, згідно якого Савенка О.А. було засуджено за ч.4 ст.209 КК України до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна; за ч.3 ст.28 та ч.2 ст.209 КК України його було виправдано), що призвело до порушення строків апеляції.

З березня 2011р. справа цілий рік знаходилась в Апеляційному суді м.Києва, в якому засідання постійно переносились з вини Солом'янської районної прокуратури, яка регулярно подавала апеляційні скарги з помилками та затягувала розгляд справи. В результаті, нарешті 15 лютого 2012р. Апеляційний суд м.Києва скасовує вирок Солом'янського районного суду від 24 лютого 2011р. та знову повертає кримінальну справу на досудове слідство для розгляду в іншому складі суду.

За всі ці роки тяганини по судам вдома на утриманні Савенка О.А. двоє батьків-інвалідів (мати 1групи, батько 2групи), які є дітьми війни, старший брат - інвалід 2групи та троє неповнолітніх дітей.

Всі скарги Савенка О. А., з якими він звертався до Прокуратури м.Києва, Генеральної Прокуратури, Міністерства юстиції, СБУ направляються знову в Прокуратуру Солом'янського району м.Києва, на яку він скаржився.

Справа в даний час знаходиться в Прокуратурі Солом'янського району м.Києва, слідчий Бака М.П.

Коррупция-СТОП! Коррупция-СТОП! , Факты. Запросы. Документы
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram