ГоловнаСвіт

Минулого року США, Великобританія і Франція попередили Росію про наслідки застосування ядерної зброї проти України, - ЗМІ

Йшлось про відповідь за допомогою конвенційних озброєнь.

Минулого року США, Великобританія і Франція попередили Росію про наслідки застосування ядерної зброї проти України, - ЗМІ
Фото: CypLIVE

Восени 2022 року США, Великобританія і Франція попередили Росію про наслідки застосування ядерної зброї у війні проти України. Це на тривалий час усунуло ядерну загрозу з російської риторики.

Про це йдеться в матеріалі голови московського бюро Financial Times Макса Седдона, повідомляє "Європейська правда".

Російський диктатор Володимир Путін ще в лютому 2022 року вперше натякнув на можливість завдати обмеженого ядерного удару по Україні. Згодом, після анексії чотирьох українських областей, він пообіцяв "використовувати всі засоби, які є в нашому розпорядженні" для захисту цих завоювань.

"Ці погрози спонукали США, Великобританію і Францію пообіцяти відповідь за допомогою конвенційних озброєнь", – повідомив Макс Седдон з посиланням на неназваних діючих і експосадовців.

Також свою роль зіграв президент Китаю Сі Цзіньпін. Він особисто застеріг Путіна від використання ядерної зброї, зокрема під час візиту до Москви в березні 2023 року.

Крім того, джерела журналістів у НАТО говорили про "фізичну відповідь" у відповідь на ядерний удар Росії по Україні, але без конкретики.

В результаті, минулої осені російський диктатор визнав, що використання тактичної ядерної зброї не має "ні політичного, ні військового сенсу", і практично перестав говорити про ядерні погрози.

Макс Седдон зазначає, з посиланням на експертів, що зараз РФ намагається стримувати подальшу військову підтримку України з боку Заходу, і тому вдається до теми ядерної зброї.

Нагадаємо, Росія перекинула ядерну зброю на територію Білорусі. Однак, в українській розвідці запевнили, що Білорусь не готова до використання російської ядерної зброї.

Як раніше повідомлялось, президент США Байден вважає, що немає реальної перспективи застосування Росією ядерної зброї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram