ГоловнаСвіт

США додадуть до "чорного списку" ще 14 китайських компаній, – Reuters

Це рішення пов'язане з можливими порушеннями прав людей у регіоні Сіньцзян. 

США додадуть до "чорного списку" ще 14 китайських компаній, – Reuters
Фото: ru.tsn.ua

США найближчим часом доповнять економічний "чорний список" ще більш ніж десятьма китайськими компаніями. Це пов'язано з можливими порушеннями прав людей і стеженням у Сіньцзяні – регіоні КНР, де мешкає переважно мусульманське населення. Про це пише Reuters з посиланням на два джерела.

Одне джерело стверджує, що йдеться про 14 юросіб, але не пояснює, яких саме. 

Минулого місяця до цього списку додали п'ять компаній і організацій через звинувачення у примусовій праці. За словами джерел, доповнення до списку юридичних осіб є частиною зусиль адміністрації президента США Джо Байдена з притягнення КНР до відповідальності за порушення прав людей.

Китай заперечує геноцид уйгурів і примушення їх до праці в Сіньцзяні і каже, що його політика необхідна для "викорінення сепаратистів та релігійних екстремістів", які нібито готували напади. 

У червні президент США Джо Байден підписав указ про заборону Вашингтону інвестувати в 59 китайських компаній задля запобіганню підриву безпеки Штатів. До списку потрапив і техногігант Huawei Technologies Co. Ltd. 

У листопаді минулого року 45-й президент США Дональд Трамп оголосив надзвичайну ситуацію у зв'язку із загрозою, яку становить військово-промисловий комплекс КНР.

"Чорний список" є одним із заходів, схвалених адміністрацією президента США Дональда Трампа щодо китайських компаній. 

Huawei потрапив до "чорного списку" ще 2019 року, влада США висунула офіційні звинувачення з приводу промислового шпигунства і шахрайства, пов'язаного з порушенням санкцій проти Ірану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram