ГоловнаСвіт

У Білорусі закрили сайт опозиційної газети "Наша Ніва" і влаштували обшуки в ряді недержавних медіа (оновлено)

До журналістів прийшли співробітники КДБ.

У Білорусі закрили сайт опозиційної газети "Наша Ніва" і влаштували обшуки в ряді недержавних медіа (оновлено)
Фото: facebook.com/nashaniva

Міністерство інформації Білорусі закрило сайт газети "Наша Ніва" на підставі повідомлення Генеральної прокуратури. Видання звинуватили у поширенні "інформації від імені організацій, що не пройшли в установленому порядку державну реєстрацію".

Про це повідомляється на сайті міністерства.

"На підставі повідомлення Генеральної прокуратури в зв'язку з розміщенням інформації, поширення якої заборонено пунктом 1 статті 38 Закону Республіки Білорусь «Про засоби масової інформації», Міністерством інформації прийнято рішення про обмеження доступу до інтернет-ресурсу nn.by", - повідомило білоруське відомство.

У телеграм-каналі видання сказано, що зник зв'язок з деякими працівниками редакції, в тому числі з головним редактором Єгором Мартиновичем. Редакція припускає, що його могли затримати.

До іншого редактора видання Андрія Скурка прийшли додому з обшуком.

Оновлення. Пізніше стало відомо, що під репресії потрапила не тільки "Наша Ніва", але й інші недержавні медіа.

До редакції "Брестської газети", яке є найбільшим незалежним виданням у своєму регіонів, прийшли силовики. За словами очевидців, чотири або п'ять чоловік стукали в двері редакції і погрожували виламати двері.

Також обшуки відбулися в квартирі редактора сайту orsha.eu Ігор Каземерчака і фотографа Дениса Дубкова. Їх проводили співробітники Департаменту фінансових розслідувань Комітету державного контролю. "У ході проведення обшуку у Ігоря вилучили ноутбук і мобільний телефон. Так само відразу після обшуку Ігоря попросили проїхати з ними. Де він знаходиться зараз, і коли його відпустять, на даний момент не зрозуміло", - повідомило видання.

Також представники КДБ прийшли до редакції видання Intex-press в Барановичах.

Нагадаємо, що у травні в Білорусі заблокували сайт найбільшого незалежного медіа - інтернет-порталу TUT.by.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram