ГоловнаСвіт

Глава ВООЗ назвав дексаметазон єдиним ефективним препаратом проти коронавірусу

За його словами, ремдесивір та інтерферон ефективності не продемонстрували. 

Глава ВООЗ назвав дексаметазон єдиним ефективним препаратом проти коронавірусу
Тедрос Гебрейсус
Фото: twitter.com/WHO

Єдиним препаратом, який довів свою ефективність у боротьбі з ковід-19, є дексаметазон. Про це заявив очільник Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Гебрейесус, передає сайт організації.

«На даний момент кортикостероїд дексаметазон як і раніше є єдиним терапевтичним засобом, який демонстрував свою ефективність проти ковід-19 у пацієнтів з важким захворюванням», - сказав Гебрейесус.

Глава ВООЗ зазначив, що два інших препарати, на які покладали надії на початковому етапі пандемії, ремдесивір та інтерферон, не продемонстрували ефективність. 

Він нагадав, що в червні ВООЗ також припинила дослідження застосування гідроксихлорохіну в боротьбі із захворюванням, а в липні - комбінації лопінавіру та ритонавіру.

«Проміжні результати досліджень тепер показують, що два інших препарати, які брали участь у дослідженні, ремдесивір та інтерферон, практично не впливають на запобігання смерті від ковід-19 або скорочення часу перебування у лікарні», - розповів глава ВООЗ.

Дексаметазон - це препарат з протизапальною та імунодепресивною дією, що використовується з 1960-х років. 

В Україні його внесли у протокол лікування коронавірусної хвороби наприкінці липня.

За словами головної лікарки Александрівської лікарні Людмили Антоненко, дексаметазон допомагає лікувати складні випадки, але жодним чином не впливає на вірус.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram