ГоловнаСвіт

Бразилія вийшла на третє місце в світі за кількістю інфікованих коронавірусом

Реальна кількість заражених може бути вищою в 15 разів.

Бразилія вийшла на третє місце в світі за кількістю інфікованих коронавірусом

Бразилія у вівторок, 19 травня, вийшла на третє місце в світі за кількістю заражених коронавірусом. За офіційними даними, в країні зафіксовано 254 220 випадків зараження, причому за останні 24 години було зафіксовано 13 140 нових заражень, передає DW.

За масштабом пандемії Бразилія поступається тільки Росії та США і останніми днями обігнала Іспанію, Італію, Францію і тепер Великобританію. Водночас, як повідомляє агентство AFP, реальна кількість заражених у латиноамериканській країні може бути вищою в 15 разів через відносно малу кількість проведених тестів.

Стрімке зростання кількості інфікованих у Бразилії, безсумнівно, посилить тиск на президента Жаїра Болсонару, який заперечує небезпеку, яку становить коронавірус, зазначає агентство Reuters. Дедалі більше людей протестують проти політики президента.

Болсонару називає коронавірус лише "невеликим грипом" і різко критикує губернаторів, які обмежили суспільне життя в своїх регіонах. Він наголошує, що закриття на карантин магазинів, ресторанів і шкіл не під силу для економіки Бразилії.

Через конфлікт з президентом навколо заходів із боротьби з коронавірусом 16 травня зі своєї посади пішов вже другий за місяць міністр охорони здоров'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram