ГоловнаСвіт

Всесвітня асамблея охорони здоров'я ухвалила резолюцію про коронавірус

Документ закликає перевірити, яких заходів вжили країни світу для боротьби з пандемією.

Всесвітня асамблея охорони здоров'я ухвалила резолюцію про коронавірус
Фото: KFOR.com

Учасники 73 Всесвітній асамблеї охорони здоров'я підтримали резолюцію, у якій йдеться про необхідність перевірити, яких заходів вжили різні країни світу для боротьби з пандемією коронавірусу COVID-19.

Про це повідомляє Reuters.

Резолюція закликає якомога швидше провести неупереджену, незалежну і всебічну оцінку міжнародної реакції на COVID-19. У документі не згадують Китай і немає заклику з'ясувати походження вірусу.

Жодна з країн – членів Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) не висловила заперечень із приводу резолюції. Документ вніс Євросоюз за підтримки ще понад 100 країн.

Нагадаємо, поширення коронавірусу почалося в Китаї в кінці 2019 року. Влада країни заявила, що інфекція має природне походження. ВООЗ дотримується такої ж думки.

Влада США висувала версію про те, що коронавірус міг випадково "втекти" з Інституту вірусології в китайському місті Ухань. Про існування доказів на користь цієї версії заявляли, зокрема, президент США Дональд Трамп і глава Держдепартаменту США Майк Помпео.

Влада КНР закликала США не політизувати ситуацію з пандемією. Проте, Китай відмовився допустити експертів ВООЗ до розслідування виникнення інфекції. Влада країни заявила, що вважає важливішим завданням перемогти епідемію, а не направляти міжнародних фахівців для розслідування обставин появи вірусу. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram