ГоловнаСвіт

Макрон заявив, що ворог НАТО - тероризм, а не Росія

Раніше президент Франції попереджав Європу про "смерть мозку" НАТО.

Макрон заявив, що ворог НАТО - тероризм, а не Росія
Фото: EPA/UPG

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що спільним ворогом Північноатлантичного альянсу є "тероризм". Він закликав НАТО до більш тісної взаємодії з Росією, передає DW.

"Чи є Росія нашим ворогом? Я так не вважаю", - заявив він у четвер, 28 листопада, після зустрічі з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Парижі.

Макрон підкреслив, що хоче створити "нову архітектуру довіри і безпеки в Європі", а це передбачає тіснішу взаємодію з Росією.

Він також закликав європейські країни-члени НАТО взяти участь у переговорах з Росією і США з приводу нового договору про ядерне роззброєння. "Мова йде про безпеку Європи (...) Ми не можемо бути задоволені двосторонніми угодами", - підкреслив Макрон.

Щодо своїх слів про "смерть мозку НАТО", які він промовив раніше в інтерв'ю британському виданню The Economist, Макрон зазначив, що вважає їх "сигналом для пробудження".

"Справжній союз заснований на діях, а не на словах", - сказав Макрон. Він закликав, зокрема, до "більшої участі союзників" в операції Франції проти джихадистів в африканському регіоні Сахель, де перебувають 4,5 тисячі французьких солдатів.

Нагадаємо, в інтерв'ю The Economist Макрон сказав, що через брак керівної ролі США НАТО "перебуває в комі". Він вважає, що зараз "те, що ми переживаємо, є смертю мозку НАТО".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram