ГоловнаСвіт

Кваснєвський: син Байдена у Burisma ніколи не користувався ім'ям батька

"Бути Байденом не погано. Це добре ім'я".

Кваснєвський: син Байдена у Burisma ніколи не користувався ім'ям батька
Александр Квасьневский
Фото: apnews.com

Експрезидент Польщі Александр Кваснєвський, який є незалежним директором української газовидобувної компанії Burisma Group і входить в її раду директорів, вважає, що присутність сина віцепрезидента США Джо Байдена Хантера Байдена в консультаційній раді групи була корисною для компанії, яка вела переговори про придбання газовидобувного обладнання в США. Про це він розповів в інтерв'ю агентству Associated Press.

«Хантер Байден був активним членом ради директорів, допомагаючи компанії в пошуку партнерів, при цьому він ніколи не використовував своїх відносин із батьком Джо Байденом для просування інтересів. Так, Хантер Байден дійсно був обраний в консультативну раду компанії, в тому числі через своє ім'я. Але так улаштований світ бізнесу», - зазначив Кваснєвський.

«Я ж розумію, що якщо хтось просить мене брати участь у якомусь проєкті, то це не тільки тому, що я такий хороший, але й тому, що я Кваснєвський і колишній президент Польщі, - вважає він. - І тут усе взаємопов'язане. No name - це ніхто. Бути Байденом не погано. Це добре ім'я».

На питання, що саме робив молодший Байден у компанії, Кваснєвський відповів, що Хантер Байден займався перспективами американського ринку для української компанії в плані закупівлі технологій і обладнання для буріння, де американці є світовими лідерами, а також підготував стратегію для групи в напрямку корпоративного управління і розвитку на ринках капіталу.

«Він був корисним для нас, оскільки знав те, чого не знали ми», - запевняє Александр Кваснєвський. За його словами, сьогодні компанія ефективно організована і працює за правилами. При цьому роль компанії дуже важлива для України, оскільки успіх Burisma означає меншу залежність України в газовому питанні.

До того ж Кваснєвський жартома назвав Burisma «найпопулярнішою компанією в Сполучених Штатах», але зауважив, що в компанії Burisma засмучені тим, що їх утягують у політичний роман у США, і почуваються «моряками на маленькому човні посеред циклону». Кваснєвський нагадав, що Burisma забезпечує третину приватного видобутку газу в Україні і її роль для держави з погляду забезпечення газової незалежності дуже важлива. Особливо це питання стає актуальним в опалювальний сезон, коли РФ шантажує Україну постачаннями газу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram