ГоловнаСвіт

Дональд Туск передав повноваження президента Європейської ради

Наступні п'ять років цю посаду займатиме Шарль Мішель.

Дональд Туск передав повноваження президента Європейської ради
Дональд Туск и Шарль Мишель
Фото: EPA/UPG

Колишній прем'єр-міністр Бельгії Шарль Мішель прийняв повноваження президента Європейської ради від свого попередника на цій посаді Дональда Туска. Урочиста церемонія проходила в Брюсселі, пишуть Euronews.

Туск передав символ голови Ради - золотистий дзвіночок, після чого вони разом із Мішелем виступили з промовами. Офіційно повноваження Мішеля почнуться з 1 грудня.

"Це велика відповідальність і велика честь", - сказав Мішель, зазначивши, що сподівається після закінчення своїх повноважень на таку саму кількість оплесків, як у Туска.

Також під час промови новий президент Євроради сказав, що планує зміцнити загальну оборону і позитивне бачення майбутнього ЄС. Ще одним акцентом стане згуртування членів Ради.

Нагадаємо, 2 липня Європейська рада обрала своїм президентом на той момент прем'єр-міністра Бельгії Шарля Мішеля. Його повноваження минуть 2022 року.

Дональда Туска, який очолював Раду протягом п'яти років, 21 листопада обрали головою Європейської народної партії. На конгресі 20 листопада його кандидатуру підтримали 93% делегатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram