ГоловнаСвіт

У Данії подали апеляцію на дозвіл будувати "Північний потік-2"

Її розгляд може зайняти близько 17 місяців.

У Данії подали апеляцію на дозвіл будувати "Північний потік-2"
Фото: pikabu.ru

До Апеляційного суду з питань енергетики Данії 29 листопада надійшла скарга на дозвіл Данського енергетичного агентства прокласти у виключній економічній зоні країни газопровід "Північний потік-2". Про це повідомила представниця цього агентства Еллен Евіг Йогансен, пише "Дзеркало тижня".

"Одна скарга на проєкт "Північний потік-2" була подана в рамках термінів подачі апеляції", - повідомила вона.

Раніше вона пояснювала, що подача скарги зазвичай не може призупинити рішення у справі. За словами Йохансен, у середньому на розгляд апеляції може піти 17 місяців.

"Північний потік-2" - це газова магістраль із Росії до Німеччини через Балтійське море. Нині перебуває на етапі будівництва. Газопровід проходить через території Німеччини, Данії, Росії, Фінляндії та Швеції.

Колишня посолка США в Україні Марі Йованович заявляла, що запуск "Північного потоку-2" може зашкодити українській економіці, аж до втрати 3% ВВП України на рік.

Нагадаємо, наприкінці жовтня Данське енергетичне агентство видало дозвіл на будівництво газопроводу "Північний потік-2" у виключній економічній зоні країни. Маршрут газопроводу пролягає на південний схід від острова Борнгольм.

Данія залишалася єдиною країною, яка не видала "Газпрому" дозволу на будівництво на своїй території. У червні компанія Nordstream 2 AG відкликала початкову заявку, подану 2017 року, про прокладання газопроводу через територіальні води країни на південь від Борнгольма. DEA розглядала також дві інші заявки. Повідомляли, що процес буде завершено, щойно відбудеться оцінка впливу на навколишнє середовище, а також аспектів, пов'язаних із безпекою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram