ГоловнаСвіт

Ізраїль і СБУ провели спільну операцію ліквідації наркомережі (оновлено)

Голову угруповання заарештовано в Києві.

Ізраїль і СБУ провели спільну операцію ліквідації наркомережі (оновлено)
Фото: Православная Жизнь

У Києві заарештовано голову ізраїльської кримінальної мережі наркотрафіку "Телеграс" Амоса Дов Сільвера.

Про це повідомила прес-служба надзвичайного і повноважного посла Ізраїлю в Україні Джоела Ліона.

Одночасно в Ізраїлі затримали 42 людей - учасників угруповання.

Операцію проводила поліція Ізраїлю спільно з Головним управлінням боротьби з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України.

"Посольство Держави Ізраїль в Україні користується нагодою щиро подякувати нашим українським партнерам за надану допомогу і сумлінно виконану роботу. Це ще одна демонстрація високого рівня наших двосторонніх відносин між Ізраїлем і Україною", - наголошено в повідомленні.

За інформацією ЗМІ, угруповання "Телеграс" використовувало Telegram для прийому "замовлень", а також координації дій виробників і постачальників. На майданчиках "Телеграсу" продавали гашиш, марихуану, кокаїн, екстезі і MDMA. Імовірний обсяг угод становить сотні мільйонів шекелів.

"Зарплату" учасникам угруповання виплачували готівкою, криптовалютою або наркотиками. Джерела грошових надходжень були максимально приховані від зовнішнього контролю, а члени організованої групи діяли під вигаданими іменами і псевдонімами.

СБУ підтвердила затримання керівника угруповання.

"12 березня на підставі клопотання про міжнародну допомогу українські правоохоронці затримали голову наркокартелю в Києві, куди він прибув для налагодження «бізнес-зв'язків» з представниками місцевих кримінальних кіл. Зараз іноземця передали працівникам Національної поліції для організації його екстрадиції", - йдеться в повідомленні.

Фото: ssu.gov.ua

Нагадаємо, з початку року Ізраїль не впустив у країну 643 українців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram