ГоловнаСуспільствоВійна

Зеленський розповів, яка зброя найбільше потрібна Україні та чому США вигідно допомагати Києву

"Гроші, які виділяють Конгрес, адміністрація, здебільшого 80% цих грошей - принаймні більш ніж 75% - залишаються в США", - сказав Президент України.

Зеленський розповів, яка зброя найбільше потрібна Україні та чому США вигідно допомагати Києву
Володимир Зеленський
Фото: ОПУ

Президент Володимир Зеленський заявив, що Силам оборони України найбільше потрібні американські системи ППО Patriot та артилерія.

Про це він сказав в інтерв'ю каналу CBS News.

Президент висловив вдячність партнерам за допомогу і додав, що Штатам теж вигідно допомагати Києву, оскільки левова частка виділених коштів залишається у США.

"Десятки мільярдів залишаються в США. Давайте будемо чесними: гроші, які виділяють Конгрес, адміністрація, здебільшого 80% цих грошей — принаймні більш ніж 75% — залишаються в США. Ці боєприпаси до нас йдуть, але виробництво відбувається там, а гроші залишаються у США, і податки залишаються у США", - розповів Зеленський.

Глава держави зауважив, що поки законодавці в США декілька місяців перебувають у глухому куті в питанні допомоги Києву, війна в Газі переорієнтувала світову увагу – і допомогу США – з боротьби України проти російського агресора.

Що відбувається з допомогою США для України

  • Раніше повідомлялося, що після 22 березня у засіданнях Палати представників почалася двотижнева перерва. До законопроєкту про фінансування допомоги Україні, Ізраїлю та іншим партнерам США законодавці, ймовірно, перейдуть після 8 квітня.
  • Минулого тижня спікер Палати представників Майк Джонсон пообіцяв не зволікати з розглядом допомоги союзникам.
  • Республіканці в Конгресі США розглядають потенційне рішення надати принаймні частину з пакету допомоги Україні у вигляді позики.
  • 13 лютого Сенат підтримав законопроєкт, який передбачає допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню у $95 мільярдів, $60 млрд з яких – для України. Документ підтримали 70 сенаторів, проти були 29. "За" проголосували, зокрема, 22 сенатори-республіканці.
  • Законопроєкт мала схвалити Палата представників американського Конгресу, де більшість мають республіканці. Значна частина з них орієнтується на експрезидента Дональда Трампа, який критично висловлювався про цей законопроєкт. Однак наступного дня після схвалення сенатом Майк Джонсон заявив, що представники документ не ухвалять.
  • Пізніше Джонсон повідомив, що Палата представників повернеться до питання допомоги Україні, після вирішення питання фінансування американського уряду.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram