ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Степанов відхилив усі кандидатури на голову НСЗУ

Керівника служби можуть призначити за позаконкурсною процедурою.

Степанов відхилив усі кандидатури на голову НСЗУ
Фото: facebook/ Максим Степанов

Міністр охорони здоров'я відхилив усі кандидатури на голову Національної служби здоров'я України, які брали участь у конкурсі.

Через це керівника НСЗУ можуть призначити за позаконкурсною процедурою, як це сталося раніше з керівниками Податкової та Аудиторської служб.

"На главу Національної служби здоров'я України було проведено конкурс у січні. Я провів співбесіду з трьома людьми, які перемогли в цьому конкурсі, і подав сьогодні протокольне рішення про відсутність переможця. Також прийняли сьогодні розпорядження про необхідність призначення на вакантну посаду глави Національної служби здоров'я України шляхом укладення контракту про проходження державної служби", – сказав Степанов.

За його словами, це станеться, швидше за все, на наступному засіданні Кабінету Міністрів.

Нагадаємо, що найбільшу кількість балів на конкурсі в січні набрала в. о. глави НСЗУ Оксана Мовчан, на другому місці – заступниця голови НСЗУ Наталія Рябцева, на третьому – директор Департаменту договірної роботи НСЗУ Андрій Віленський.

Попередній керівник НСЗУ Олег Петренко звільнився наприкінці 2019 року, відтоді службою керує його заступниця Оксана Мовчан.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram