ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Другу партію південнокорейських захисних костюмів доставлено в Україну, - Порошенко

42,5 тисячі костюмів передадуть медикам.

Друга партія - 42,5 тисячі захисних костюмів для медичних працівників - прибула з Сеула до Києва. Костюми, куплені Фондом Порошенка і компанією "Рошен", безкоштовно передаються в лікарні по всій Україні.

Фото: eurosolidarity.org

Таким чином з Південної Кореї вже доставлено 85 тисяч костюмів. Усього в Порошенка закупили 130 тисяч захисних костюмів. 300 тисяч медичних комбінезонів виробництва Китаю вже надійшли в лікарні, які працюють, зокрема, в осередках спалаху коронавірусу. З 1 травня буде доставлено по всій Україні і південнокорейський вантаж.

"Лікарі потребують нашого захисту. Ми це робимо, на жаль, поки без будь-якої допомоги держави. Але ми не «тягнемо ковдру» на себе. Ми готові взаємодіяти з усіма зацікавленими особами: державою, урядом, громадськими організаціями, політичними організаціями, меценатами для того, щоб зупинити поширення цієї пандемії і захистити лікарів", - підкреслив лідер партії "Європейська Солідарність".

"Європейська Солідарність" також вимагає від парламенту ухвалити закони 3376 про страхування медпрацівників і 3380 про введення масового тестування - перш за все для всіх співробітників медустанов і пацієнтів.

"Ми сьогодні отримали підписні листи і збираємо підписи за позачергову сесію, де повинні бути розглянуті кілька найважливіших питань. Перше - це негайне введення державного страхування лікарів, медичних працівників на випадок захворювання. Хочу зазначити, що з моменту реєстрації законопроєкту 3376 захворіло понад 700 лікарів", - зазначив Порошенко.

Фото: eurosolidarity.org

"Ми наполягаємо, що необхідно законодавчо забезпечити належну кількість тестувань. Де обіцяні Україні мільйони тестів, які вже повинні бути? За майже два місяці епідемії тестовані тільки 100 000. Тоді як у більшості країн це норма тестування на день. Кожен хворий, який надходить в українські лікарні, має бути протестований. Кожен пацієнт, який приходить до лікаря, має бути протестований. Без масового тестування немає ніякого сенсу руйнувати економіку через карантин. Тестування дозволяє локалізувати вибухи інфекції і таким чином не нашкодити економіці", - переконаний Петро Порошенко.

Він повідомив, що станом на вечір четверга підписи для проведення позачергової сесії дали всі фракції і депутатські групи, крім "Слуги народу". "Я сподіваюся, що серед депутатів монобільшості все ж знайдуться люди, які усвідомлюють свою відповідальність. І в понеділок-вівторок ми зможемо провести позачергову сесію і прийняти закони, на які чекають медики і пацієнти. Тому що без захисту лікарів і масового тестування на коронавірус карантин - це самогубство для економіки", - переконаний Петро Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram