ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

В Олександрівській лікарні 38 пацієнтів з COVID-19, з них 4 - у реанімації, - головлікар

Офіційно в Києві зафіксовано 82 випадки коронавірусної інфекції.

В Олександрівській лікарні 38 пацієнтів з COVID-19, з них 4 - у реанімації, - головлікар
Фото: Lb.ua

Головний лікар Олександрівської лікарні в Києві Людмила Антоненко розповіла про пацієнтів, які проходять лікування в інфекційному відділенні.

За її словами, загальна кількість пацієнтів в інфекційному корпусі - 54, позитивних з COVID-19 - 38,  підозра на коронавірус - 14, у реанімації - 4, з них на екстракорпоральній мембранній оксигенації - 2. Двоє пацієнтів одужали після коронавірусу й були виписані.

"Ще один пацієнт на ЕКМО (екстракорпоральної мембранної оксигенації. - Ред.)! Прибув учора, в украй важкому стані з вираженою дихальною недостатністю, COVID-19 позитивний, з двосторонньою тотальною пневмонією! Бригада фахівців працювала до другої години ночі. Успішно підключено апаратуру, почалася складна боротьба за життя! Зараз стан обох пацієнтів тяжкий, проте стабілізовано", - написала у фейсбуці.

Фото: facebook.com/Lyudmila Antonenko

"Адже частина пацієнтів готова штурмувати інфекційний корпус з температурою 37,0 без симптомів захворювання та вимагати постійної уваги лікарів, які зараз борються за життя справді тяжких пацієнтів, а інша крайність - пацієнти сидять удома на самолікуванні до критичного стану", - пояснила вона.

Раніше мер Києва Віталій Кличко зняв репортаж з Олександрівської лікарні й показав палату нардепа Шахова.

Сьогодні МОЗ визначило 240 лікарень для пацієнтів з коронавірусом. Для  госпіталізації підготували понад 4 тисячі боксів і 67 тисяч ліжко-місць.

У столиці таких лікарень сім, серед них і Олександрівська.

За офіційною статистикою Міністерства охорони здоров'я, натепер у Києві зареєстровано 82 випадки коронавірусної інфекції.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram