ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Рада проголосувала за призначення міністром охорони здоров'я України Максима Степанова

"За" віддали голоси 246 нардепів.

Фото: Макс Левін

Верховна Рада України проголосувала за призначення Максима Степанова міністром охорони здоров'я України. За проголосували 246 парламентаріїв.

З фракції "Слуги народу" його кандидатуру підтримали 195 нардепів, з ОПЗЖ - 21, з "Європейської Солідарності", "Голосу" і "Батьківщини" за його призначення не проголосував ніхто, з групи "За майбутнє" за проголосували 8 нардепів, з "Довіри" - 13, також його призначення підтримали 9 позафракційних. 

Степанов уже склав присягу в залі засідань перед депутатами. 

Степанов складає присягу
Степанов складає присягу

Нагадаємо, на першому позафракційному засіданні 30 березня Рада звільнила міністра охорони здоров'я Іллю Ємця, проте за призначення Степанова на його місце не вистачило голосів. Кандидатуру Максима Степанова на посаду міністра охорони здоров'я підтримали лише 217 депутатів.

Про те, що кандидатуру колишнього керівника Одеської ОДА Максима Степанова розглядають на посаду голови МОЗ, стало відомо ще 27 березня.

Як повідомляли раніше, кандидатура Степанова вважалася найбільш імовірною на посаду голови МОЗ ще влітку, під час формування уряду Гончарука, проте в останню хвилину вибір зупинили на Зоряні Скалецькій.

Нагадаємо, Максим Степанов очолював Одеську обладміністрацію з 2017-го по 2019 рік. Народився в Амурській області, Росія. Навчався в Донецькому Національному медичному університеті ім. М. Горького за спеціальністю "Лікувальна справа". Пізніше також закінчив Київський національний економічний університет за спеціальністю Міжнародна економіка.

Свою кар'єру Максим Степанов починав санітаром Слов'янської міської лікарні №1, де працює головним лікарем його батько - Володимир Степанов. Після цього Степанов пішов у бізнес, а далі - у владу.

Степанов є близьким другом і кумом Ігоря Палиці.

У березні цього року Степанов знайшов і купив апарат штучної вентиляції легенів для інфекційної лікарні Одеси.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram