ГоловнаПолітика

Рада призначила міністром фінансів Сергія Марченка

Нова влада віддала посаду колишньому заступнику голови Адміністрації Порошенка.

Рада призначила міністром фінансів Сергія Марченка
Сергей Марченко
Фото: Макс Требухов

Верховна Рада призначила міністром фінансів Сергія Марченка.

За його призначення на третьому позачерговому засіданні в понеділок проголосували 256 народних депутатів. Це сталося з другої спроби, на першому позачерговому засіданні йому не вистачило трьох голосів для призначення.

Сергій Марченко з 2002 року працював на різних посадах у Міністерстві фінансів України, Державній фіскальній службі, Комітеті з питань фінансів і банківської діяльності, Секретаріаті Кабінету Міністрів України.

Є фахівцем у напрямах фіскальної децентралізації, бюджетного процесу та податкової політики, і брав активну участь у розробці та просуванні реформ за цими напрямами.

Зокрема, з 2011 року працював у Координаційному центрі з упровадження реформ при Президентові України. Брав участь у розробці Бюджетного кодексу України, прийнятого в 2014 році і де було введено реформу фіскальної децентралізації. Координував написання пакета законопроєктів щодо зміни системи фінансування та автономізації закладів охорони здоров'я.

27 травня 2016 року призначений на посаду заступника міністра фінансів України.

У серпні 2018 року був призначений на посаду заступника голови Адміністрації президента України Петра Порошенка. У травні 2019 року після вступу на посаду нового президента Володимира Зеленського Марченка звільнили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram