ГоловнаПолітика

Рада підтримала законопроєкт про кримінальну відповідальність за експорт медичних товарів

За незаконне переміщення таких товарів через кордон введуть штрафи.

Рада підтримала законопроєкт про кримінальну відповідальність за експорт медичних товарів
Фото: скриншот

Верховна Рада має намір ввести кримінальну відповідальність за незаконний експорт товарів медичного призначення під час карантину.

За прийняття законопроєкту №3271 за основу проголосували 274 депутати при мінімально необхідних 226, передають "Українські новини".

Пропонується доповнити Кримінальний кодекс новою статтею, яка передбачає штраф за переміщення через держкордон поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю протиепідемічних товарів, експорт яких треба ліцензувати, в значному розмірі (понад 3,4 тис. гривень) - 8-12 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (136-204 тис. гривень) або позбавлення волі до трьох років.

За повторне порушення або за попередньою змовою групою осіб, або вчинене службовою особою з використанням службового становища, або у великому розмірі (понад 13,6 тис. гривень) - штраф 20-25 тис. таких мінімумів (340-425 тис. гривень) або позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.

Значний розмір - у 200 і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян, великий - у 800 і більше разів перевищує такий мінімум.

Перелік товарів протиепідемічного призначення, експорт яких треба ліцензувати, визначається Кабінетом Міністрів України. Закон набуде чинності на наступний день після опублікування.

Нагадаємо, 12 березня Кабінет міністрів на час карантину обмежив експорт товарів протиепідемічного призначення.Також Кабмін заборонив експорт етилового спирту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram