ГоловнаСуспільствоВійна

Командування ООС прокоментувало чутки про наступні точки розведення сил

Поки що планують завершити розведення на трьох ділянках.

Командування ООС прокоментувало чутки про наступні точки розведення сил
Замкомандующего ООС Богдан Бондарь
Фото: Новости Донбасса

Заступник командувача штабу Операції об'єднаних сил на Донбасі Богдан Бондар прокоментував інформацію, що з'явилася про один із варіантів остаточного розведення військ, якщо воно все-таки відбудеться.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Згідно з цим варіантом, так званими "сірими зонами" можуть стати Широкине, Піски, Гранітне та інші, підконтрольні Києву населені пункти, в демілітаризовану зону також увійдуть Опитне, Світлодарськ, Кримське, Павлопіль, Катеринівка, Луганське, а частково демілітаризованою будуть Талаківка, Бердянське.

"Поки що, можливо, це один із варіантів, які розглядають", - зазначив Бондар.

"Але ми повинні зауважити, що і супротивник також буде відходити з Ясинуватої, частково з Донецька, з Сокільників. З тих населених пунктів, які наразі не контролюють ЗСУ. І всі ці питання повинні розглядатися щонайменше в тристоронньому і в «нормандському форматі»", - додав він.

За словами Бондаря, поки що планують завершити розведення на трьох ділянках, а надалі, можливо, - перейти до інших варіантів, якщо вони будуть запропоновані українською або протилежною стороною.

"Наразі обговорення щодо інших ділянок не проводили", - підкреслив заступник командувача штабу ООС.

Нагадаємо, 1 жовтня в Мінську домовилися про розведення військ у Петровському і Золотому в Луганській області. Розведення мало розпочатися 7 жовтня, але його перенесли через обстріли з боку проросійських бойовиків.

Тепер необхідно чекати на наступний період тривалістю 7 днів, який повинен підтвердити, що у сторін серйозні наміри. Якщо розведення сил почнеться, але не буде виконуватися, то ЗСУ повернуться на свої позиції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram