ГоловнаСуспільствоЖиття

Міноборони має намір призвати на строкову службу 15,2 тис. осіб

У зону бойових дій на Донбасі строковиків спрямовувати не будуть.

Міноборони має намір призвати на строкову службу 15,2 тис. осіб
Фото: dyvys.in

В осінню призовну кампанію в Україні для служби в Збройних силах буде призвано понад 15 тис. призовників. Про це сьогодні повідомив начальник управління персоналу генерал-майор Геннадій Долгашов, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

До виконання завдань у зоні проведення операції Об'єднаних сил військовослужбовці строкової служби залучатися не будуть.

"Терміни проведення осіннього призову - з 1 жовтня по 31 грудня 2019 року. Обсяг призову - 15 тисяч 200 осіб, з них 9 тисяч - Збройні сили України, 4400 - Нацгвардія України, Держприкордонслужба - 1 тисяча осіб, Державна спеціальна служба транспорту - 800 осіб", - розповів Долгашов.

Він зазначив, що призовний вік в Україні в 2019 році - 20-27 років, чоловіки цієї категорії, визнані придатними до строкової військової служби і не мають підстав для відстрочки, зобов'язані пройти службу в лавах ЗСУ.

Відстрочка від призову дається за станом здоров'я на один рік, також для отримання освіти та професійної діяльності. Крім того, відстрочка може бути надана в зв'язку з непрацездатністю родичів і наявністю дитини віком до 3 років.

Генерал-майор нагадав, що призовники зобов'язані з'явитися у військкомати у разі отримання повістки, а невиконання військового обов'язку тягне за собою адміністративну та кримінальну відповідальність.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram