ГоловнаСуспільствоЖиття

У військовій частині під Харковом тиждень голодував призовник, який відмовився складати присягу

Єгор Потаманов стверджує, що його незаконно затримали і насильно доставили у військкомат.

У військовій частині під Харковом тиждень голодував призовник, який відмовився складати присягу
Егор Потаманов
Фото: UA:Харьков

У військовій частині 3017 у Харківській області сьогодні припинив голодування призовник Єгор Потаманов. Про це повідомляє місцева редакція Суспільного телебачення.

Потаманов оголосив голодування минулого тижня, 29 липня, на знак протесту проти незаконного затримання і доставки у військкомат. За словами брата призовника Дмитра Тишенка, хлопця близько двох місяців тому затримали на залізничній станції невідомі люди, які не назвалися і не показували посвідчень. У наручниках Потаманова доправили до військкомату, де повідомили про призов у Національну гвардію.

За версією заступника командира частини по роботі з особовим складом Ігоря Ніколаєва, Потаманова призвав на строкову службу Харківський військовий комісаріат. "Під час відбору хлопець добровільно побажав проходити військову службу в лавах Національної гвардії. Потім відмовився від присяги. За цим фактом було поінформовано Держбюро розслідувань", - заявив Ніколаєв.

29 липня Потаманов оголосив голодування на знак протесту, сьогодні він припинив його після побачення з матір'ю.

У військовій частині зазначили, що в разі незаконного затримання або викрадення людини рідним варто звернутися в Національну поліцію, яка і встановить законність призову Потаманова.

Нагадаємо, призов на строкову військову службу проходить з 1 квітня по 30 червня, а також з 1 жовтня по 31 грудня 2019 року в усіх областях України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram