ГоловнаСуспільствоЖиття

Дніпровський суд обрав запобіжний захід "мінеру" мосту Метро

Прокуратура клопотала про взяття Белька під варту на два місяці без права внесення застави.

Дніпровський суд обрав запобіжний захід "мінеру" мосту Метро
Алексей Белько
Фото: Цензор.нет

Дніпровський районний суд Києва сьогодні обрав запобіжний захід колишньому військовому Олексію Бельку, підозрюваному в хуліганстві із застосуванням вогнепальної зброї.

Суд постановив взяти Белька під варту і призначив заставу в розмірі 288 тис. гривень. У разі внесення застави, Белько буде поміщений під домашній арешт з носінням електронного браслета..

Прокуратура клопотала про взяття Белька під варту на два місяці без права внесення застави. Прокурор аргументував це тим, що у Белька немає постійного місця проживання, де він міг би перебувати під домашнім арештом. Крім того, після приїзду до Києва два тижні тому Белько жив в автомобілі, у нього немає постійного місця роботи.

Адвокат військового заявив, що Белько зареєстрований в Києві, і просив відпустити його на поруки. Свою готовність поручитися за підозрюваного висловили міністр МВС Арсен Аваков (від його імені виступив адвокат Тарасов) і народний депутат Яна Зінкевич.

Сам Белько заявив, що не має наміру порушувати законодавство, "все, що я хотів зробити, - я вже зробив". Він повідомив, що не вживає алкоголь і наркотики, а в день події був у стані сп'яніння через знеболювальні медичні препарати. Він також зазначив, що останніми місяцями перебував у нервовому стані через постійне стеження за ним.

Нагадаємо, 18 вересня колишній військовий Олексій Белько заблокував рух на мосту Метро і погрожував його підірвати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram