ГоловнаПолітика

У Польщі "приймуть рішення" щодо посла РФ, який проігнорував виклик МЗС

Польська влада ухвалить подальші рішення у зв'язку з поведінкою Андреєва.

У Польщі "приймуть рішення" щодо посла РФ, який проігнорував виклик МЗС
польський міністр оборони Владислав Косіняк-Камиш
Фото: Х/Władysław Kosiniak-Kamysz

Віце-прем'єр-міністр Польщі і голова Міністерства національної оборони Владислав Косіняк-Камиш заявив, що реакція російського посла на виклик до польського МЗС через ракету "є виявом презирства". На його думку, влада країни "не може цього ігнорувати".

Про це міністр сказав в інтерв’ю Polsat, пише RMF24.

"Ми не вперше маємо справу з порушеннями як закону, так і міжнародних стандартів. Ми будемо приймати подальші рішення", – сказав він.

За словами польського міністра, через входження російської ракети у повітряний простір Польщі були порушені стандарти щодо дипломатичних відносин.

Він повідомив, що польська влада ухвалить подальші рішення у зв'язку з поведінкою російського посла Андреєва.

За словами глави  МІноборони Польщі, вони перебувають у постійному контакті з міністром закордонних справ, прем'єр-міністром, президентом і Бюро національної безпеки. 

"Це мають бути узгоджені рішення спільноти, тому що це реакція всієї польської держави", – додав він.

Косіняк-Камиш підкреслив, що наступні кроки можна очікувати найближчими днями.

Що передувало

  • У польському Міністерстві закордонних справ вчора повідомили, що посол Росії Сергій Андрєєв не прибув до відомства, де йому повинні були вручити ноту протесту у зв'язку з порушенням повітряного простору Польщі російською ракетою.
  • Уночі 24 березня російські окупанти здійснили масовану атаку по Україні. Під час атаки одна із російських ракет залетіла у повітряний простір Польщі.
  • Польща підняла авіацію і могла б збити цю ракету, але військові вирішили, що лише спостерігатимуть за ворожим об'єктом, який пробув у повітряному просторі країни НАТО 39 секунд і повернувся у бік Львівської області.
  • Згодом польське МЗС заявило, що вимагатиме від Росії пояснень яким чином ракета потрапила у повітряний простір країни НАТО.
  • Глава польської дипломатії Радослав Сікорський заявив у понеділок вранці, що поговорить із генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом щодо інциденту з російською ракетою.
  • Також у польських збройних силах повідомили, що військові знали, що російська ракета, яка вранці пролетіла через Люблінське воєводство, повернеться до України. Її не збили, бо це "було ризиковано для населення".
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram