ГоловнаПолітика

Зеленський попросив у олігархів 12 млрд гривень

"Ця країна вас годувала довгий час. Прийшов час вам допомогти країні".

Зеленський попросив у олігархів 12 млрд гривень
Фото: president.gov.ua

Під час зустрічі з представниками великого бізнесу, яка пройшла в Офісі президента ввечері 16 березня, Володимир Зеленський попросив у них 12 млрд гривень.

Про це глава держави повідомив в ефірі програми "Свобода слова".

"Я говорив з ними дуже відверто. Я сказав, що ця країна вас годувала довгий час. Прийшов час вам допомогти країні. Ми робимо окремий фонд. Нам знадобиться десь 12-13 млрд гривень. Нам потрібна їхня допомога", - розповів Зеленський .

Раніше "Схеми" повідомили про публічно не анонсований візит на Банкову великих українських бізнесменів.

Знімальна група програми зафіксувала кортеж власника холдингу DCH Олександра Ярославського і засновника холдингу "Кернел Груп" Андрія Веревського, а також машину Ріната Ахметова.

Також повідомлялося, що за годину до зустрічі з Дніпра до Києва прилетів приватний борт, яким користується Ігор Коломойський.

Пізніше в ОП підтвердили інформацію про те, що Володимир Зеленський зустрічався з олігархами і представниками великого бізнесу. На Банковій уточнили, що на зустрічі йшлося про коронавірус.

Зокрема, йшлося про допомогу із закупівлею та постачанням великих партій тестів, необхідного медичного обладнання, захисних і дезінфікуючих засобів.

Голова держави закликав бізнесменів до соціальної відповідальність і допомогти зберегти здоров'я і життя українців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram