ГоловнаПолітика

Венедиктова приступила до роботи на посаді Генпрокурора

Нового керівника колективу Офісу генпрокурора представив заступник голови ОП Андрій Єрмак.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак представив працівникам Офісу генерального прокурора нового керівника відомства Ірину Венедиктову.

Фото: gp.gov.ua

Про це повідомляє пресслужба відомства.

"Переконаний, що Офіс Генерального прокурора буде працювати ефективно, буде на сторожі українського законодавства і відповість на всі виклики суспільства, яке чекає, в першу чергу, на законність, на справедливість", - зазначив Єрмак.

Характеризуючи нового керівника відомства, він назвав Венедиктову професіоналом, який "виправдає великі надії, покладені на цей час на Офіс генпрокурора".

Фото: gp.gov.ua

У свою чергу Венедиктова подякувала за довіру і закликала колектив до конструктивного і позитивного співробітництва.

"Я дуже поважаю інститут, в якому я зараз перебуваю, я розумію, що ви професіонали, які не один рік поклали на те, щоб прокуратура України була ефективною в трикутнику правосуддя, тому, звичайно, всі кращі і кращі ваші якості ми будемо залучати", - підкреслила вона.

Нагадаємо, сьогодні в парламенті проголосували за кандидатуру Венедиктової на посаду Генерального прокурора України. "За" віддали свої голоси 269 народних депутатів.

Додамо, під час свого виступу з трибуни ВР Венедиктова, відповідаючи на питання нардепа Дубинського про кримінальні справи щодо п'ятого Президента Порошенка, сказала, що ці справи можуть бути завершені дуже швидко і вони повинні рухатися.

Раніше повідомлялося, що на позачерговому засіданні у вівторок, 17 березня, Рада дала згоду на призначення Венедиктової генпрокурором. За прийняття відповідного проєкту постанови №3227 проголосували 269 депутатів.

Сьогодні ж президент Володимир Зеленський підписав указ про призначення Венедиктової генеральним прокурором.

Нагадаємо, що Ірина Венедиктова на парламентських виборах 2019 була обрана народним депутатом від партії "Слуга народу" № 3 в списку. Голова комітету з питань правової політики у Верховній Раді IX скликання.

27 грудня 2019 року Зеленський призначив Венедиктову тимчасово виконувачем обов'язків директора ДБР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram