ГоловнаПолітика

Зеленський звернувся до українців за кордоном (оновлено)

Оприлюднено список хабів, з яких громадяни України зможуть дістатися додому безкоштовно або за пільговими цінами.

Президент Володимир Зеленський пояснив співгромадянам, які зараз перебувають за межами країни, як вони зможуть повернутися додому.

У відеозверненні глава держави пообіцяв, що Україна поверне всіх співгромадян, які перебувають за кордоном.

Президент закликав таких осіб реєструватися в системі "ДРУГ": https://friend.mfa.gov.ua/#/

За його словами, це допоможе дипломатам і спростить формування списків громадян, які мають терміново повернутися додому.

Тим, кому не вдасться зареєструватися, необхідно звернутися в українське посольство або консульство на території країни перебування. Це можна зробити електронною поштою або по телефону гарячої лінії. Контакти на сайті МЗС за посиланням http://bit.ly/2WkUZab

Оновлення. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба оприлюднив список хабів, з яких громадяни України зможуть дістатися додому безкоштовно або за пільговими цінами:

  -   Стамбул (літак)

  -   Дубай, Абу-Дабі (літак)

  -   Прага (літак до Польщі, далі - поїзд)

   - Берлін (поїзд і літак)

   -  Варшава, Перемишль (потяг)

  -  Відень (поїзд і літак)

  -  Братислава (до Польщі, далі - поїзд)

 -   Рига, Вільнюс (поїзд).

"Це ми сформували за добу в режимі швидкості світла і спалених нервів. Список хабів буде надалі оновлюватися. Слідкуйте за офіційною інформацією на сайті МЗС", - написав Кулеба в фейсбуці.

За його словами, найближчим часом також будуть організовані спецрейси в Україні за пільговою ціною. Вони будуть здійснюватися з міст з найбільшим скупченням громадян.

Коли і звідки будуть відправлятися рейси, громадян інформуватимуть посольства і консульства. Крім того, ця інформація буде на офіційних сайтах МЗС і Міністерства інфраструктури України.

Нагадаємо, що з 00:00 17 березня мінімум до 3 квітня в Україні закриті пункти пропуску через державний кордон для міжнародного регулярного пасажирського сполучення.

Крім того, з 00:00 16 березня мінімум до 3 квітня закритий кордон для іноземців та осіб без громадянства (за винятком низки категорій громадян).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram