ГоловнаСуспільствоЖиття

Рідні 33-річної жінки, яка померла в очікуванні підтвердження коронавірусу, обурені діями лікарів

"Мою дочку можна було врятувати, якби вчасно і в повному обсязі була надана перша допомога ..."

Рідні 33-річної жінки, яка померла в очікуванні підтвердження коронавірусу, обурені діями лікарів
Фото: dtp.kiev.ua

Рідні 33-річної жінки, яка померла 16 березня в Чернівцях в очікуванні результатів на наявність коронавірусу, обурені діями лікарів.

За їхніми словами, незважаючи на те, що жінка перебувала в зоні ризику, їй не надали вчасно першу допомогу, повідомляє Перший Буковинський.

Мешканка Чернівецької області Людмила Пацалюк, дочка якої померла, не дочекавшись результатів тесту на наявність коронавірусу, звернулася до журналістів, які опублікували її лист.

"Я вважаю, що мою дочку можна було врятувати, якби вчасно і в повному обсязі була надана перша допомога ..." - стверджує мати померлої.

За її словами, 7 березня у дочки піднялася температура, після виклику лікаря додому хворій прописали антибіотики, від яких їй стало тільки гірше. В обласну лікарню хвору привезли ввечері в п'ятницю, 13 березня. У відділенні пульмонології її послухали і сказали, що хрипів немає, а на знімку - все добре.

Хвора повернулася додому, проте вночі почала задихатися і вранці 14 березня до неї викликали швидку допомогу. Жінку доставили в інфекційне відділення, її стан постійно погіршувався, інтоксикація і температура викликали судоми. У понеділок, 16 березня, близько 17:00 вона втратила свідомість, а о 19:20 - померла.

"Лікарі поставили діагноз - епілептичний напад, якого у неї в житті жодного разу не було. Нам відомо, що лікарі не могли знайти вен - тому не докапували розчини, тому голка виходила з вени. Чомусь не робили венорезекцію (вивід вени під ключицю), щоб повноцінно провести дезінтоксикаційну та антибактеріальну терапію, як і рекомендовано при вірусних пневмоніях", - зазначає мати померлої.

У Чернівецькій ОДА причиною смерті 33-річної жінки назвали супутні захворювання.

Увечері 17 березня МОЗ підтвердило, що причиною смерті жінки, яка напередодні ввечері померла в Чернівцях, є коронавірусна інфекція COVID-19.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram