ГоловнаПолітика

ВАКС призначив Садовому заставу в 1 млн гривень

Прокуратура наполягала на заставі в розмірі 50 млн гривень.

ВАКС призначив Садовому заставу в 1 млн гривень
Фото: Макс Требухов

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід меру Львова Андрію Садовому у вигляді застави в розмірі 1 млн 56 тис. 550 гривень.

У прокуратурі раніше говорили, що наполягатимуть на заставі в розмірі 50 млн гривень.

Крім того, суд зобов'язав мера Львова "прибувати до детектива, прокурора, слідчого, судді на кожну вимогу", а також повідомляти про зміну місця проживання або місця роботи, а також "утриматися від спілкування" з іншими фігурантами справи про обставини провадження.

Заставу потрібно внести протягом 5 днів.

Нагадаємо, 21 листопада Садовому вручили підозру. Йому закидають ч. 2 ст. 28 і ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу - зловживання службовим становищем під час продажу 23,49 га під індустріальний парк.

Слідчі вважають, що продана земельна ділянка взагалі не належить територіальній громаді Львова, а фактично перебуває у власності Рясно-Руської сільради як земля сільськогосподарського призначення.

Йдеться про стару справу, в рамках якої правоохоронці кілька разів у 2016 році проводили обшуки у міськраді Львова, а самого Андрія Садового у липні 2017 року викликали на допит до Генпрокуратури.

Згодом у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі заявили, що відкрили справу на посадових осіб Львівської міської ради. Їх підозрюють у зловживанні владою під час будівництва індустріального парку в мікрорайоні Рясне.

Раніше Садовий заявив, що у його сім'ї немає 50 млн грн для оплати застави, про яку Спеціалізована антикорупційна прокуратура клопотатиме перед судом. Мер Львова мав намір "звертатися до людей або щось продавати".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram