ГоловнаПолітика

Садовий заявив, що він не має 50 млн грн для застави

Він має намір "звертатися до людей" чи "щось продавати".

Садовий заявив, що він не має 50 млн грн для застави
Фото: Макс Требухов

Мер Львова Андрій Садовий заявив, що його сім'я не має 50 млн грн для оплати застави, про яку Спеціалізована антикорупційна прокуратура клопотатиме перед судом.

Про це він сказав в ефірі ZAXID.NET.LIVE, передає Громадське.

"Я собі складно уявляю, де вони ту суму нарахували", - сказав Андрій Садовий.

На питання, де він братиме гроші на внесення застави, мер відповів, що буде звертатися до людей.

"Ви знаєте, моя декларація публічна, все у мене є. Подивіться - моя зарплата, те, що Катерина (дружина - ред.) отримує, у нас немає чогось іншого. Є будинок, є машина", - відповів Садовий.

Він додав, що, можливо, треба буде щось продавати.

Нагадаємо, 21 листопада Садовому вручили підозру. Йому закидають ч.2 ст.28 і ч.2 ст.364 Кримінального кодексу - зловживання службовим становищем. Йдеться про стару справу, в рамках якої правоохоронці кілька разів у 2016 році проводили обшуки в міськраді Львова, а самого Андрія Садового в липні 2017 року викликали на допит у Генпрокуратуру.

Згодом у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі заявили, що відкрили справу на посадових осіб Львівської міської ради. Їх підозрюють у зловживанні владою під час будівництва індустріального парку в мікрорайоні Рясне.

Прессекретарка САП Ольга Посталюк повідомила, що прокуратура клопотатиме в суді про обрання для мера Львова запобіжного заходу у вигляді 50 млн грн застави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram