ГоловнаПолітика

"Схеми": Богдан поєднував держпосади з роботою адвокатом

З чинною ліцензією він встиг попрацювати в суді, Мін'юсті і Кабміні.

Голова Офісу президента Андрій Богдан кілька років незаконно поєднував адвокатську діяльність з роботою в суді та уряді.

Про це йдеться в сюжеті програми "Схеми".

З 2001 по 2004 роки Андрій Богдан працював помічником судді Київського апеляційного господарського суду (зараз - Північний). У ті роки помічнику судді було прямо заборонено працювати адвокатом, а адвокату - працювати в суді. Але в реєстрі адвокатів зазначено, що Андрій Богдан не зупиняв адвокатську діяльність на цей період.

Наприкінці 2007 року Богдан потрапив у Міністерство юстиції і певний час поєднував посаду заступника міністра юстиції, керівника адвокатського об'єднання та чинного адвоката, що є порушенням законів про адвокатуру, про державну службу та про протидію корупції.

Микола Оніщук, який був міністром юстиції на той час, впевнений, що таке неможливо. "Таке поєднання з етично-правового погляду і навіть юридичного виключається. Мені такі факти не відомі", - сказав Онищенко.

Утім, Богдан не зупинив адвокатську діяльність протягом усього терміну перебування на посаді заступника міністра юстиції.

У березні 2010 року Богдан був призначений заступником міністра Кабінету Міністрів - урядовим уповноваженим з питань антикорупційної політики. Але адвокатську діяльність він призупинив тільки в 2012 році.

Нагадаємо, що після призначення в Офіс президента Богдан зупинив свою адвокатську ліцензію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram