ГоловнаПолітика

У Кремлі заявили про переговори щодо повернення обладнання з розграбованих українських кораблів

Пєсков зазначив, що він не знає подробиць цих переговорів.

У Кремлі заявили про переговори щодо повернення обладнання з розграбованих українських кораблів
Дмитрий Песков
Фото: Sputnik

У Путіна повідомили про переговори щодо повернення обладнання з розграбованих українських кораблів. Про це заявив прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков, передає російське агентство ТАСС.

Пєсков зазначив, що він не знає подробиць цих переговорів.

"Теми торкалися, дійсно, і ми про це сказали в нашому повідомленні. На цей момент більше додати нічого", - сказав він.

Нагадаємо, три українські кораблі з 24 членами екіпажів були захоплені 25 листопада 2018 року в районі Керченської протоки. Українські моряки повернулися додому 7 вересня 2019 року під час обміну полоненими у форматі 35 на 35.

25 травня Міжнародний трибунал з морського права постановив, що РФ повинна негайно передати під контроль України захоплені кораблі.

Росія цю вимогу проігнорувала, як і ще сім вимог України. Останню з них було направлено 4 жовтня.18 листопада російська сторона передала катери "Бердянськ" і "Нікополь", а також буксир "Яни Капу". 20 листопада судна зустріли в порту в Очакові Одеської області. Під час огляду з'ясувалося, що росіяни зняли все, що тільки можна: все радіоустаткування і навіть унітази, плафони і розетки.

25 листопада Зеленський поговорив з Путіним телефоном. Під час розмови також порушувалася тема про повернення всього озброєння, обладнання та документації, які були на цих суднах".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram