ГоловнаПолітика

За Дубневича внесли заставу

Частина суми надійшла на рахунок ВАКС до арешту, частина - після.

За Дубневича внесли заставу
Фото: Макс Требухов

За народного депутата Ярослава Дубневича, якому 7 листопада обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою із заставою 90 млн гривень, внесли заставу.

Про це йдеться на сайті Вищого антикорупційного суду.

Під час учорашнього судового засідання в апеляційній палаті ВАКС сторона захисту повідомила, що підозрюваний вніс як заставу 50 млн гривень - половину від суми, визначеної слідчим суддею 2 листопада 2019 року. При цьому підозрюваний депутат заявив, що в нього немає можливості внести заставу в повному обсязі.

Але вже 8 листопада стало відомо про зарахування на депозитний рахунок Вищого антикорупційного суду іншої частини суми, про що співробітник суду повідомив Київський слідчий ізолятор.

Таким чином, Дубневич вийде на волю найближчим часом.

Нагадаємо, Ярослава Дубневича підозрюють у заподіянні збитків "Укрзалізниці" в розмірі 93,277 млн гривень (ч. 5 ст. 191 КК).

2 листопада ВАКС відпустив Дубневича під заставу в розмірі 100 млн гривень, але 7 листопада апеляційна палата посилила запобіжний захід до утримання під вартою. Суму застави при цьому було знижено до 90 млн гривень.

Ярослав Дубневич - перший депутат 9-го скликання, з якого зняли недоторканність для притягнення до кримінальної відповідальності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram