ГоловнаПолітика

Герус вважає неможливою відмову від постачання енергоносіїв з РФ

За його словами, Україна відмовилася від прямих покупок газу з РФ.

Герус вважає неможливою відмову від постачання енергоносіїв з РФ
Андрій Герус
Фото: День

Глава комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, нардеп від "СН" Андрій Герус заявив, що на цей час неможливо відмовитися від постачання енергоносіїв з Росії. Про це він розповів в інтерв'ю виданню "Новий Час".

"На сьогоднішній день це неможливо. Атомні ТВЕЛи (паливні елементи) для наших АЕС мають 60% постачань з Росії. Деякі марки вугілля - антрацит, наприклад, - також їдуть, в основному, звідти", - повідомив Герус.

Він також додав, що група "Метінвест" також використовує російське вугілля. За словами Геруса, Україна відмовилася від прямих покупок газу з Росії, при цьому вона його транспортує до Словаччини і там купує.

Нагадаємо, 18 вересня Верховна Рада прийняла закон "Про внесення змін до деяких законів України у сфері використання ядерної енергії", в який голова енергетичного комітету парламенту Андрій Герус пролобіював правку, що дозволяє закуповувати українським споживачами імпортну електроенергію за двосторонніми договорами. За словами Геруса, імпорт повинен був здійснюватися з Білорусі.

1 жовтня було здійснено перше постачання електроенергії з РФ в режимі імпорту. Постачання проведено рівним графіком потужністю 100 МВт. За даними джерела на ринку, імпорт здійснений компанією "Юнайтед Енерджі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram