ГоловнаПолітика

Проспект Жукова в Харкові, за рішенням суду, знову став проспектом Григоренка

Апеляційна інстанція підтримала декомунізацію.

Проспект Жукова в Харкові, за рішенням суду, знову став проспектом Григоренка
Памятник генералу Жукову в Харькове
Фото: КП

Другий апеляційний адміністративний суд у п'ятницю скасував рішення харківської мерії про присвоєння проспекту Петра Григоренка імені маршала Жукова.

Про це написав у фейсбуці адвокат Харківського антикорупційного центру Ігор Черняк.

За словами юриста, друга інстанція виправила деякі помилки, допущені в першій, але підтвердила думку про незаконність перейменування. Тепер проспект знову носитиме ім'я генерала-дисидента Петра Григоренка.

Міськрада має право на касацію, але постанова суду набула чинності відразу після оголошення.

"Рішення суду першої інстанції скасували через процесуальні порушення, оскільки не можна було цю суперечку розглядати в межах спрощеного провадження. Суд задовольнив скаргу міськради частково - це так процедурно називається. Міськрада говорила, що рішення треба скасувати і прийняти нове, в позові відмовити, а суд те рішення скасував, але прийняв нове рішення - таке саме по суті", - сказав Черняк у коментарі "Медиапорту".

Нагадаємо, сучасний проспект Петра Григоренка виник під час забудови житлового масиву Селекційна Станція і з кінця 1960-х називався вулицею Стадіонною. У 1983 році її перейменували на вул. 60-річчя СРСР, у 1990 році рішенням виконкому - на просп. Маршала Жукова.

17 травня 2016 року рішенням губернатора області Ігоря Райніна на підставі закону про декомунізацію проспекту було присвоєно ім'я генерала-дисидента Петра Григоренка.

19 травня 2019 року Харківська міськрада вирішила перейменувати проспект знову на честь Жукова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram